Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bélszín sherryben párolva

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi füstölt paprika (csípős) 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 fej római saláta 0 ? ? ? ? ?
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
6 evőkanál sherry ? ? ? ? ? ?
8 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
80 dkg bélszín 119 19 4.4 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sóval, babérlevéllel és 2 gerezd fokhagymával ízesített vízben főzzük puhára burgonyát. Szűrjük le, majd kidobva a fűszereket, szikkasszuk pár percig. Törjük át, majd sóval, borssal ízesítve, adjunk hozzá annyi olajat, hogy krémesre keverhessük. Amíg a burgonya fő, hevítsünk fel 3 evőkanál olajat és süssük barnára rajta, a ceruzányi csíkokra vágott bélszínt, közben, a finomra vágott chilivel, rozmaringgal, 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítsük. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint. Végül öntsük rá a száraz sherryt és süssük el a levét. Tálaláskor, nyomjunk rózsákat a burgonyapüréből, a tál szélére, a bélszínt, a csíkokra vágott salátával, a finomra metélt petrezselyemmel és mentával elkeverve, meghintve, a szárazon megpirított, mandulával és a füstölt paprikával, borítsuk a tál közepére.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)