Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mangós kelkáposztasaáta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 maréknyi tökmag 616 33.9 51.5 3.6 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db mangó 59 0.5 0.5 13 1.8 0
1 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből és borsból öntetet keverünk, majd a káposztával és a felkockázott mangóval összeforgatjuk. A pirított tökmaggal megszórva, frissen tálaljuk.
Szárazabb sültek mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)