Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-tejszínes sertésborda

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségkeveréket, kevés sóval ízesített vízben félpuhára pároljuk. A sertésszelet hártyáját több helyen bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal meghintve, a forró olajban megsütjük. Kivesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, a végén belekeverjük a kakukkfüvet és a zúzott fokhagymát. Felöntjük a tejszínnel, a hússzeleteket visszatéve, addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
Sült burgonyával vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)