Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos muffin, makadámdió krémmel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál makadámdió krém 0 ? ? ? ? ?
5 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1/2 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg kandírozott narancshéj ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojást a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a narancs levét és a joghurtot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. Végül hozzáadjuk a kandírozott narancsot és a feldarabolt csokoládét. A muffinformába muffinpapírt teszünk és megtöltjük a tésztával. 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni a muffint, majd a tetejét kenjük meg a makadámdió krémmel.

A makadámdiókrém helyettesíthető tejszínnel is. :)

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)