Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hét vezér tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
25 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
25 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
25 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húsokat ceruzányi csíkokra vágjuk. A szalonnát és a hagymát felkockázzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rádobjuk a marhahúst és párolni kezdjük. Amikor félpuha hozzáadjuk a sertéscsíkokat és tovább pároljuk. Végül belekeverjük a borjúcombot, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. A húsok párolása közben, ha szükséges, kevés forró vizet önthetünk hozzá. A vége felé sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a paprikát. Ha minden puhára főtt, forraljuk össze, a tejfölben elkevert liszttel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)