Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ropogós süllőfilé zöldségágyon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a feldarabolt paprikát, a félbe és ujjnyira vágott hagymát, a félbe, negyedekbe szelt paradicsomot, a felkarikázott cukkínit, gombát és fokhagymát roppanósra sütjük.Közben sóval, borssal ízesítjük. A sült zöldségeket tálra halmozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd körberakjuk a halszeletekkel. Nagyétkűeknek párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)