Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Aszalt szilvás banánkenyér

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
17 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2-3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál áfonyalekvár 243 0.3 0 59.7 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
15 dkg aszalt szilva 219 2.3 0.6 47.4 5 0
1 fél citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 db banán 105 1.3 0.1 24.2 2 0
15 dkg mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztből és a vajból elveszünk egy keveset, majd a kevés liszttel az apróra vágott aszalt szilvát összeforgatjuk. Némi vajjal, kikenjük a sütőedényt és liszttel meghintjük. A héjas mandulát, liszt finomságúra daráljuk, összeforgatjuk a liszttel, a sütőporral, a kétféle cukorral és a sóval. A vajat felolvasztjuk és beletörjük a két banánt, belekeverjük a fél citrom reszelt héját és a kicsavart levét. Jól elkeverjük a lisztes keverékkel és beleforgatjuk a szilvát. A sütőedénybe töltjük, majd 160 fokon, háromnegyed óráig sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha kész, rácson hagyjuk kihűlni. Lekenjük a lekvárral, majd bevonjuk, az előírás szerint, felolvasztott csokoládéval.
Dermedés után szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)