Mustáros harcsafilé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
afrikai harcsa |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 dl
burgonyapehely |
325 |
8.6 |
0.6 |
71 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt szeretnénk, ismét a tojásos keverék, majd a burgonyapehely következzék. Végül, középforró olajban süssük, oldalanként 3 percig vagy, amíg aranybarnára nem sül.
Köret nélkül is tálalhatjuk, de, a nagyétkűek, párolt rizzsel fogyaszthatják, sok salátával. Aioli mártás adhatunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)