Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros harcsafilé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl burgonyapehely 325 8.6 0.6 71 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafilét sózzuk be és hagyjuk állni fél órát. Töröljük, papírkendővel, szárazra, majd mártsuk meg a mustárral, sóval és borssal elkevert tojásban. forgassuk meg a burgonyapehelyben. Ha vastagabb és ropogósabb panírt szeretnénk, ismét a tojásos keverék, majd a burgonyapehely következzék. Végül, középforró olajban süssük, oldalanként 3 percig vagy, amíg aranybarnára nem sül.
Köret nélkül is tálalhatjuk, de, a nagyétkűek, párolt rizzsel fogyaszthatják, sok salátával. Aioli mártás adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)