Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-cukkínis metélt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
40 dkg cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban, megpároljuk, a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd belekeverjük a kockára vágott csirkemellet. Félpuhára pároljuk, mellétesszük a lereszelt cukkínit. Ha megpuhult minden, hozzákeverjük a lereszelt parmezánt, a joghurtot és a finomra vágott mentát. Az előírás szerint megfőzött tésztával elkeverve, citromlével ízesítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)