Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májjal töltött zsályás borjúrolád

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony csíkokra vágott csirkemájat. Tényleg gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben fűszerezzük a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Végül zsírjára sütjük. A kissé kihűlt májat, apróbbra vágjuk, majd a hússzeletekre púpozzuk. Végül a szeleteket, mint a bejglit feltekerjük és húst beburkoljuk a zsályalevelekkel és a baconszeletekkel. A roládokat a félretett olajon barnára sütjük, majd felöntve a borral és az alaplével, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)