Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marhahúsos babsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
30 dkg hátszín  249 19 18 0.6 0 83
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 ág bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 ág borsikafű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi zsázsa 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldbabot sós, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, majd jeges vízben lehűtjük. Lecsepegtetjük és kétujjnyi darabokra vágjuk. A fehérbabot leöblítjük és szintén lecsepegtetjük. A koktélparadicsomot negyedeljük. A zöldfűszereket apróra metéljük. A lilahagymát félkarikára vágjuk, szétszedjük és gyengén lesózva 10 percig pihentetjük, majd ezt is leöblítjük és lecsepegtetjük. A saláta hozzávalóit jól behűtjük. Az érlelt hátszínt a napraforgó olajjal bekenjük és forró serpenyőben, oldalanként két percig sütjük, majd serpenyőstül 160 fokos sütőbe tesszük 5 percre. Sózzuk, borsozzuk, majd fóliával letakarva, 10 percig pihentetjük. Amíg pihen az olívaolajból, a citrom levéből és a fűszerekből öntetet keverünk. A húst vékonyra szeletelve, a saláta többi összetevőjével és az öntettel összeforgatva, azonnal tálaljuk.
Pirított barnakenyeret vagy friss bagettet kínálunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)