Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéshússal töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Sós, Párolt, Hirtelen sült, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
30 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában bevágva, fólia között gyengéden kiverjük. A kétszer ledarált húst a fokhagymával, sóval és borssal átgyúrjuk, végül beleforgatjuk, a csíkokra vágott bazsalikomot, és a két meghámozott, kimagozott, kockára metélt paradicsomot. A masszát a húslapokra kenjük és feltekerjük. A roládokat baconszeletekbe burkoljuk, majd fogpiszkálóval megtűzzük. Kevés olajon körbesütjük. Felöntjük a fehérborral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Szükség esetén kevés vizet adhatunk hozzá, de a végére süssük zsírjára. Ferdén felszeletelve, a szaftjával leöntve tálaljuk.
Párolt rizzsel és salátával kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)