Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokis keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
25 adag cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
12.5 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1.5 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 tábla tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csokit apróra törjük.
A többi alapanyagot össze keverjük.
Vizes kézzel gombócokat formáljunk és helyezzük őket sütőpapírra, majd lapítsuk szét a golyókat.
Szórjuk rájuk a csokit( nem kötelező csokit használni, lehet pl.: diót is) kicsit nyomkodjuk bele a tésztába a csokit.
Süssük aranybarnára és ha kész, akkor hagyjuk kihűlni a kekszeket.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)