Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Füstölt liba

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 4400 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Márton nap, Göngyölt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db liba 380 16 35 0.2 0 84
3 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 szem bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
6 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
4 szem szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libát gondosan megtisztítjuk, a nyakát és a szárnyvégeket levágjuk. A mellére fektetve, felvágjuk a hátát. Óvatosan kicsontozzuk, de lehetőleg a bőrt ne sértsük meg. A fűszereket porrá törjük, hozzájuk keverjük a zúzott fokhagymát és az ecetet. A masszát a liba húsos felére kenjük, majd rászórjuk a kockára vágott hagymát. Lazán feltekerjük a húslapot és műanyag vagy fakádba téve a tekercset, naponta átforgatva, két hétig hagyjuk pácolódni. Kivéve a pácból, lecsöpögtetjük, vízzel leöblítjük és hagyjuk megszikkadni. Szorosan feltekerjük, majd sonkaszerűen körbekötözzük. Zsírpapírba tekerve, ismét körbekötözzük. Hideg füstön tartjuk két-három napig. Hűvös, szellős helyen felakasztva tároljuk. Bármilyen füstölt húshoz hasonlóan használható.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)