Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vaníliás rebarbara eperhabbal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Teaparti, Hétvégi ebéd, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Desszert, Meleg nyári napokra, Főtt
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
35 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
1,5 dl tramini ? ? ? ? ? ?
80 dkg rebarbara ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál narancslikőr ? ? ? 31 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a rebarbarát és vágjuk 3 centis darabokra. A vaníliarudat vágjuk hosszában félbe és kaparjuk ki a belsejét. Tegyük a felaprított rebarbarát, a cukrot, a bort, a vaníliarudat és kikapart belsejét egy lábasba és forrástól számítva főzzük 4-5 percig. Csak addig főzzük míg meg nem puhul. Vegyük le a tűzről és hűtsük le. A megmosott epret tegyük egy mély tálba és pépesítsük botmixerrel majd adjuk hozzá a narancslikőrt és a porcukrot. Keverjük addig míg habos nem lesz a teteje. Tegyük tálkákba vagy poharakba a hideg rebarbarát és öntsük rá az eperöntetet. Kínálhatunk mellé még vaníliafagyit.
Tejszínhabbal és néhány szem erdei szamócával díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)