Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Hirtelen sült, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hamis grillzöldségek
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi majoránna 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi oregánó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 db gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tócsni
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3-4 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, hármasával, a feldarabolt hagymával váltakozva, beáztatott bambuszpálcára szúrjuk. Olajjal bekenjük a húsokat, majd fél órát félre tesszük. Serpenyőben, mindkét oldalukat, pirosra sütjük.
Minden tányérra egy-egy szelet tócsnit terítünk, majd a húsokat rátéve, a grillzöldségekkel tálaljuk.
Egy kis nyáridéző étek, persze faszenes grillen az igazi.

Hamis grillzöldségek
A fűszerekből az olaj, a zúzott fokhagyma és a citromlé hozzáadásával pácot készítünk. A zöldségeket egyforma szeletekre vágjuk, majd az öntetbe forgatjuk. 20 perc pihentetés után lecsepegtetjük és a lecsepegett lét zsírjára sütjük. Ekkor a zöldségeket hozzáadjuk és roppanósra pároljuk.

Tócsni
A meghámozott burgonyát, almareszelőn, lereszeljük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd belekeverjük a tojást és annyi lisztet, hogy a massza összeálljon. Ne pihentessük, mert a burgonya elszíneződik. Bő, forró olajban süssük. Kanállal halmokat rakunk az olajba, majd a hátával lepényekké simítjuk. Egyszer megfordítva, mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Adhatjuk köretnek is, de önmagában, némi fokhagymás tejföllel és egy korsó sörrel... Hm!!!
Csak frissen ropogós!

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)