Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszines-répás sertésjava puliszkával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Tejszines-répás sertésjava puliszkával
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Puliszka
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tejszines-répás sertésjava puliszkával
A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és a lereszelt sárgarépát megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük a borral, visszatesszük, a serpenyőbe, a hússzeleteket és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vízzel, pótoljuk a levét, de a végére süssük zsírjára. Ekkor felöntjük a tejszínnel és a szaft besűrűsödésig forraljuk.
Az evőkanállal galuskákra szaggatott puliszkával tálaljuk.

Puliszka
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és tovább keverve, csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük.
Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)