Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kelkáposztás leves betegeknek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Szabadban, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1/2 fej kelkáposzta 34 3.6 0.3 4.3 4.5 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és a kis kockára vágott krumplit. 25 percig főzzük, majd a tejfölt is belekeverve tálaljuk.
Csodás leves náthás időszakban. Persze másnapra is jó.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)