Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pincepörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 210 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szabadban, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
40 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
40 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a felkockázott marhahúst. A saját levében pörkölve a zsírjára sütjük. Hozzákeverj a felkockázott paprikát és paradicsomot, majd megfűszerezve, majdnem puhára pároljuk. Szükség szerint, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a hajóba vágott burgonyát és készre főzzük. Az utolsó öt percben, felöntjük a borral.
Friss, puha kenyérrel és vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Csípőset külön kínáljunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)