Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillcsirkés zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
5 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 db grill csirke 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A grillcsirkét kicsontozzuk és bőröstül apró kockára vágjuk. Természetesen használhatunk, egyéb csirkemaradékot is. A jégsalátát felkockázzuk, a retket és az uborkát apró csíkokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük és az olívabogyót félbe, negyedekbe vágjuk. A sajtokat lereszeljük, végül a saláta hozzávalóit elkeverjük. Az olajból és az ecetből, a fűszerek hozzáadásával öntet keverünk, majd a salátával összeforgatjuk.
Tortillával, pirítóssal vagy kenyéchips-szel tálaljuk.
Előételnek, borkorcsolyának vagy könnyű vacsorának ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)