Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tőkehalmáj pirítóson

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hidegkonyhai készítmények, Hétvégi ebéd, Buli, Macskajajra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Halak, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál friss citromlé 45 0.4 0.1 7.7 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz tőkehalmáj olajban ? ? ? ? ? ?
8 szelet rozskenyér 256 8.1 0.9 53.6 6.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A konzerv olaját leöntjük és az olajjal egy decire kiegészítjük. A tojássárgáját a citromlével, a mustárral, sóval, borssal ízesítve elkeverjük, majd az olajat fokozatosan hozzáadva, majonézzé keverjük. Hozzáforgatjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott kaprit, hagymát és az apróra tördelt májat. Hűtőben pihentetjük, majd a pirított rozskenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)