Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szalalkális sajtos keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Csőben sült, Tésztafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint köménymag 0 0 0 0 0 0
1 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 késhegynyi szalalkáli 0 0 0 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és a reszelt sajttal, végül hozzágyúrjuk a sóval, a tojássárgájával és a szalalkálival elkevert tejet. Késfok vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval feldaraboljuk. A felkevert tojásfehérjével megkenjük, majd köménymaggal meghintjük. 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)