Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rókagombás rántotta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Szabadban, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. A zúzott fokhagymát és a kisebb darabokra vágott gombát belekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd zsírjára sütjük. Az elhabart tojásokat ráöntjük és néhányszor elkeverve, a nekünk megfelelő szárazságúra sütjük.
Finomra metélt petrezselyemzölddel meghintve, paprikával, paradicsommal, lilahagymával és friss kenyérrel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)