Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tonhalas zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1/2 doboz koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1/2 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot a lime levével és reszelt héjával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hűtőben állni hagyjuk. A zöldborsót sóval és cukorraj ízesített 2 evőkanálnyi vízben megpároljuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és nyolcadokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a paprikát kis kockákra szeljük, a paradicsomokat elfelezzük. A tonhalat lecsepegtetve darabokra törjük, majd a saláta hozzávalóit az öntettel óvatosan összeforgatjuk. A keménytojás darabokkal díszítve tálaljuk. Pirítóst adhatunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)