Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepsis csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
8 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirke felsőcombokat sóval, borssal és provancei fűszerkeverékkel bedörzsöljük. A tepsit kikenjük az olajjal belekarikázzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Ezt a réteget is sózzuk, borsozzuk, majd a maradék provancei fűszert rászórjuk. Aláöntjük a bort, a tetejére tesszük a baconnal beterített combokat, majd alufóliával szorosan lefedjük a tepsit. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, a csirkecombot a képződött szafttal többször meglocsolva, még negyed órát pirítjuk. A csirkét a velesült hagymás burgonyával és zöldsalátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)