Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Provance-i csirkés zöldsaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Teaparti, Sörözés, borozás, Uzsonna, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db bagett 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej jégsaláta ? ? ? ? ? ?
1 csokor hónapos retek 0 ? ? ? ? ?
1/4 fej lilakáposzta 32 1.7 0.2 5.7 2.5 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd kis darabokra vágjuk. Az olajjal és a fűszerekkel, elkeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. Felhevített serpenyőben aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk és a feldarabolt zöldségekkel, az ecettel, sóval, borssal ízesítve összeforgatjuk. A pirított bagettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)