Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rasszolnyik rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Savanyú, Meleg, Bogrács, Főtt, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Macskajajra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
3 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 evőkanál rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
4 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
2 dl kovászosuborka lé 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a marhahúst közepes kockákra, öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi és tegyük fel forrni. 40 percig forraljuk, de időnként habozzuk le. A felhevített olajban pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és a paradicsompürét, majd az uborkalével együtt adjuk a leveshez. Fűszerezzük és főzzük jól össze. Az utolsó húsz percben keverjük bele a kicsire metélt krumplit és a rizst. Szükség szerint sózva, borsozva tálaljuk.





Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)