Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Habos túrós sütés nélkül

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg
Hozzávalók

Habos túrós sütés nélkül
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
50 dkg keksz (édes) 449 8.2 11 78.8 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túró a tetejére
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Máz a tetejére
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Habos túrós sütés nélkül
Hozzávalók:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg kakaópor
• 2 ek rum
• annyi tej, hogy összeálljon
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.


Túró a tetejére
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé

Máz a tetejére
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor

Kakaó
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)