Habos túrós sütés nélkül
Hozzávalók
Habos túrós sütés nélkül
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
10 dkg
kakaópor |
313 |
18.5 |
21.7 |
10.5 |
37.7 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
10 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1/2 dl
rum |
365 |
52 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
50 dkg
keksz (édes) |
449 |
8.2 |
11 |
78.8 |
3.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Túró a tetejére
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Máz a tetejére
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Habos túrós sütés nélkül
Hozzávalók:
• 50 dkg darált háztartási keksz
• 10 dkg vaj
• 10 dkg porcukor
• 10 dkg kakaópor
• 2 ek rum
• annyi tej, hogy összeálljon
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.
Túró a tetejére
Túrótöltelék:
• 50 dkg tehéntúró
• 20 dkg porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• 0,5 l habtejszín
• 1 cs tortazselé
Máz a tetejére
Tetejére:
• 3 dl tej
• 1 csomag vaníliás pudingpor
• ízlés szerint cukor
Kakaó
Elkészítése:
A kekszes alaphoz a száraz hozzávalókat összekeverjük.A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a masszát. Egy közepes tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.Rákenjük a túrótölteléket.
A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük, majd hozzá adjuk a tejszínt. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük. A túrós masszára simítjuk. Nem kell megvárni, hogy kihűljön a puding. Hűtőben hűtjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)