Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lazac tejszínes-zöldborsós szószban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csésze halalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
30 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
80 dkg lazac 208 20 14 0.2 0 44
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A négy szeletre vágott lazacfilét kiszálkázzuk, majd sóval, borssal meghintjük. A citrom levével kissé megcsepegtetve, fél órát állni hagyjuk. A vaj-olaj keveréken süssük át a lazacszeleteket, majd meleg helyre tegyük félre. A zsiradékon pároljuk át a félbe karikázott hagymát és a zöldborsót.
Öntsük fel az alaplével és a tejszínnel, a citrom lereszelt héjával és a megmaradt levével fűszerezve forraljuk össze. A halszeletevet a szaftba téve pároljuk készre. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. Tálalás előtt, bőven hintsük meg, finomra vágott petrezselyemmel.







Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)