Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Erdélyi miccs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 1440 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
50 dkg marhacsont, ritka ? ? ? ? ? ?
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
10 dkg marhafaggyú ? ? ? ? ? ?
50 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
50 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csontot öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Két evőkanál sóval, a citrom kicsavart levével és a félbevágott fokhagymával ízesítve főzzük 3 órát. Kihűlés után a levét szűrjük le. A húsokat kétszer daráljuk le, majd a finomra őrölt fűszerekkel és a húsalaplével gyúrjuk össze. Ez némi időt igénybe vehet, akár fél órát is. Tegyük hűtőbe és másnap formáljuk kolbászokká. Olajjal megkenve, grillrácson süssük pirosra.
Friss kenyérrel, muzsdéjjal és idényzöldségekkel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)