Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomlé télire

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Főtt, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
kávéskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
10 kg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsom sérült részeit és a csumáját kivágjuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Felforraljuk, majd ízlés szerint hígabbra vagy sűrűbbre főzzük. Csírátlanított üvegekbe merjük. A vodkában feloldott tartósítószerrel, átitatott celofánnal borítjuk, majd a csavaros tetőt rátéve, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Paradicsomlevesnek, töltött paprikának, koktéloknak vagy ivólének használjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)