Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sonkás szűzérmék

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy fordításkor ne essen szét. Az olajon felhevítjük a vajat és ebben süssük meg, egyszer megfordítva a hússzeleteket. Ne szárítsuk ki.
Tálaláskor a szaftjával leönthetjük.
Ajánlott köret a burgonyapüré és párolt zöldség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)