Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Egyszerű marhasült

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg szegy 255 16 21 0.5 0 75
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szegfűbors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál szerecsendió 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Sóval, borssal meghintjük a marhaszegyet és ízlésünk szerint konyhai zsineggel körbekötjük.
A serpenyőben felhevített olajon, minden oldalán aranybarnára pirítjuk. Sütőedénybe tesszük, én egy kacsasütőt használtam, de bármilyen lefedhető lábos megteszi. Ráöntjük a zsiradékot, mellé szórjuk a feldarabolt zöldséget és a fűszereket, majd felöntjük, annyi vízzel, amennyi a húst háromnegyedéig ellepi. Nagy lángon felforraljuk, az edényt lefedjük és 140 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 4 órát hagyjuk párolódni, fél óránként a levével locsoljuk meg. A húst lecsepegtetve 10 percig pihentessük, szeleteljük fel, majd a velesült zöldségekkel és tetszőleges körettel tálaljuk.
Remekül példázza az olcsóbb marhahúsok felhasználását!



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)