Az árpagyöngy avagy gersli
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 pohár
gersli |
349 |
10 |
1.5 |
72 |
12 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A párolt gersli, rizs helyett köretként, zöldségekkel elkeverve salátának, vagy gyümölcsökkel és darált magokkal vegyítve édességnek is kitűnő.
A gerslit mossuk át, legalább négyszer, majd öntsük fel 2 pohárnyi vízzel és hagyjuk állni két órát. Fűszerezzük sóval és borssal, ha édesen tálaljuk a borsot hagyjuk el. Vastagfalú lábosban főzzük, amíg a víz eltűnik a tetejéről, ekkor kendőt borítunk a főzőedényre és lefedve, pihentessük 20 percig. Villával fellazítva, rizs helyett tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)