Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges halkocsonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék:
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
15 szem bors 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1.5 kg halaprólék 0 ? ? ? ? ?
1 fél zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1/2 dl fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
1 adag citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét átszűrjük a levet, két deci bort és fél deci borecetet öntve hozzá felforraljuk, majd a harcsafiléket belehelyezve, negyed órát főzzük. A filéket tálra téve kihűtjük és tálakba tesszük. A zöldséget, díszítésként ráhintjük. A levet két , alig felvert tojásfehérjével összeforraljuk, majd ismét leszűrjük. A haldarabokra merjük, citromkarikával díszítjük és dermedni hagyjuk. Majonézzel, ecetes hagymával és friss vajas kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)