Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges csirkecurry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
5 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük és kockára vágjuk. A paprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát apróra szeljük. A gyömbért és a répát lereszeljük. A zöldbabot ujjnyira metéljük.
A felhevített olajon megpirítjuk a fűszereket, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, a gyömbért és összesütjük. Belekeverjük a csirkehúst, majd összesütjük. Hozzáadjuk a répát, a zöldbabot, a zöldborsót, a chilit és az apróra darabolt paradicsomot. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Végül a joghurttal felöntve, rövid lére forraljuk. Közben sóval, borssal ízesítjük.
Naan kenyérrel vagy basmati rizzsel tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)