Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mogyorós csokis keksz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Advent, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
2 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot összeszitáljuk és a vaníliakivonattal, a vajjal és a tojásokkal, robotgéppel elkeverjük. Beleforgatjuk a darabolt mogyorót és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, evőkanálnyi masszákat teszünk. 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
Fagylatok, krémek kísérője lehet, de önmagában is tökéletes zsúrétel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)