Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Juhtúrós-karajos császárzsemle

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Sörözés, borozás, Reggeli, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Szilveszter, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
4 szelet sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
4 db császár zsemle 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kiolajozott serpenyőben a baconszeleteket ropogósra sütjük, majd félretesszük. A gyengén kivert, sóval és borssal meghintett karajszeleteket, a többi olajon hirtelen megsütjük. Ezeket is félre tesszük. A sütőzsiradékot a juhtúróhoz keverjük, kevés borssal és a zúzott fokhagymával elkeverjük. A zsemléket, majdnem félbe vágjuk és a száraz serpenyőben a vágott felüket kissé megpirítjuk. Az alsó részt a juhtúróval megkenjük, a karajszeletet, majd a bacont ráterítjük és kissé összenyomva, sok salátával tálaljuk.
Igazi sörözős kaja.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)