Töktócsni
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Finom fasírtot nem csak húsból készíthetünk! Íme a kedvenc tökfasírt receptünk! Amellett, hogy íncsiklandóan finom, nagyon hamar el is készül! Sokat csinálj belőle, mert rögtön elfogy!
Hozzávalók
1 kg főző tök,
2-3 evőkanál liszt,
2-3 tojás,
só, őrölt bors,
kapor.
Elkészítés:
Egy kiló főzőtököt meghámozok, és magházát kiszedem. Lereszelem, besózom, és állni hagyom fél órát, majd kinyomkodom.
Hozzáteszek két-három evőkanál lisztet, két-három felvert tojást, sót, őrölt borsot, kevés összevagdalt zöld kaprot. Összekeverem és evőkanállal forró olajba szaggatva kisütöm.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)