Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szójaszószos hagymasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Zöldség, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Böjt, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Macskajajra, Szabadban
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vöröshagymát félfőre, a fokhagymát finomra vágjuk. Ráreszeljük a citromhéjat, majd a levét, a szójaszószt, a cukrot és a szezámolajat rálocsolva elkeverjük. Ízlés szerint borsozzuk, majd hűtőben pár órát pihentetve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)