Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
75 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1.5 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
1 csomó mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Satjchips
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Mentás zöldborsókrémleves sajtchipsszel
A felhevített zsiradékon megpároljuk a kicsire vágott burgonyát és finomra szelt hagymát. Ha kicsi színt kapott rászórjuk a borsót, a mentát, megfűszerezzük, majd felöntjük az alaplével. Puhára főzzük, majd botmixerrel összezúzzuk. Csészébe kanalazzuk, majd sajtchipsszel borítjuk.

Satjchips
A lereszel sajtokat elkeverjük. Sütőpapírral bélt tepsiben tenyérnyire hintjük. Grill fokozaton aranybarnára sütjük, majd késsel leválasztva a leves tetejére tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)