Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hagymás bab

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Főzelékek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Hüvelyesek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont zsírjára sütjük, majd a félfőre vágott hagymát és a felszelt fokhagymát átsütjük rajta. Ráöntjük a konzerv fehérbabot, beledobjuk a babért, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)