Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás sertésnyelv

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
kevés cukor 402 0 0 99.9 0 0
késhegynyi borsmenta 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db sertésnyelv 214 16.8 16 0.5 0 108
30 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A nyelvet megmosom és kuktában, párolóbetéten, 1-1 deci vizet és a bort aláöntve, rádobva a babért és némi sót puhára párolom, ez kb. 20 perc, majd a bőrét lehúzom, és vékony csíkokra vágom. A gombát megtisztítom, és vékonyan felszeletelem, majd a felhevített vajon megpirítom. Ha zsírjára sült, az apróra vágott petrezselymet és a főtt nyelvet hozzákeverem. Sózom, borsozom, ezután fedő alatt a nyelv főzőlevében pár percig párolom, citromlével, cukorral ízesítem, és a borsmentát is beleszórom. A lisztet simára keverem a tejföllel, majd behabarom a ragut és összeforralom.
Ajánlott körete galuska vagy főtt tészta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)