Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült kelbimbó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Rakott, Sós, Zöldség, Böjt, Csőben sült, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg kelbimbó 50 4.9 0.6 6.1 4.4 0
ízlés szerint szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
15 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított kelbimbókat főzzük sós vízben félpuhára. Ha megfőtt keverjük el a vajon pirított zsemlemorzsában és terítsük el egy tűzálló tálban. A habosra vert tojásokat keverjük el a tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval és reszeljük bele a sajt felét. Öntsük a tejfölös keveréket a kelbimbókra és szórjuk rá a maradék sajtot. Előmelegített sütőben addig süssük míg a tetején a sajt aranysárga nem lesz. A sütőből kivéve vágjuk kockára és melegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)