Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos hús

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
60 dkg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajt felszeleteljük, szélét bevagdossuk és vékonyra kiverjük. Sózzuk, borsozzuk. A vajat felolvasztjuk, de nem melegítjük fel túlzottan és belekeverjük a zúzott fokhagymát. A vaj harmadával kikenünk egy tepsit és a húsokat egymás mellé belefektetjük. Rákenjük a maradék vaj felét és rápúpozzuk az összekevert reszelt sajtokat. Megcsöpögtetjük a maradék vajjal. 180 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Igazán csak frissen jó.
Ajánlott körete a burgonyapüre és céklasaláta.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)