Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ricottás epertorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Bálint nap, Sült, Édes, Tészták, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
10 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
50 dkg ricotta ? ? ? ? ? ?
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12.5 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
10 dkg kétszersült 406 11.3 4.1 80.4 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétszersültet reszeljük le, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, a tojásokat, a cukrot, az őrölt mogyorót és keverjük össze. A tésztát tegyük sütőpapírral kibélelt tortaformába és előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki a sütőből és a formában hagyjuk kihűlni. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és keverjük bele a citrom levét. Tisztítsuk meg és vágjuk apró darabokra az epret. Keverjük ki a ricottával a porcukrot, adjuk hozzá a citrom lereszelt héját a zselatint és forgassuk bele az epret. Simítsuk a torta tetejére és tegyük hideg helyre egy napig. Tálalás előtt vegyük ki a formából és díszítsük tejszínhabbal, mentalevéllel és eperrel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)