Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Diós 3szög

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 100 perc
Munkaidő: 70 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Karácsony, Csőben sült, Édes, Édességek, Buli, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
25 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 db vaníliarúd ? ? ? ? ? ?
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál sárgabarack lekvár 263 0.4 0 64.5 0 0
30 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A töltelékhez 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, a vanília kikapart belsejét gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a fele-fele arányban darált és szeletelt mandulát és hagyjuk hűlni. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük baracklekvárral, majd elsimítjuk a tetején a diós tölteléket. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük Hagyjuk kihűlni majd apró háromszögekre szeleteljük.A mázhoz a csokit gőz felett megolvasztjuk és a háromszögek sarkait megmártjuk benne. A mázat hagyjuk megdermedni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)