Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Borjúrolád paradicsommártással

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
csipet cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
20 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst felszeleteljük, majd fólia alatt kissé kiverjük. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal meghintjük. A szeletelt bacont egymás mellé fektetjük és a hússzeleteket ráhelyezve, roláddá tekerjük, majd ujjnyi darabokra vágjuk és bambuszpálcával megtűzzük. A felhevített olajon a roládok mindkét oldalát megpirítjuk, majd a bor felét aláöntve, fedő alatt, kislángon puhára pároljuk, ha megpuhult zsírjára sütjük és a szeleteket kivéve, melegen tartjuk. A paradicsomot leszürjük és kézzel szétnyomjuk. A hagymát apró kockára vágjuk.
Serpenyőt ismét felhevítve, megpirítjuk a hagymát, ha megpirult rádobjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele bazsalikomot és csipetnyi cukrot, majd ráöntve a maradék bort, kevergetve, főzzük mártás sűrűségűre. ízlés szerint tehetünk bele citromlét és ha szükséges még fűszerezzük.
A húsroládokat előmelegített tálra tesszük, a mártással leöntjük, bazsalikomlevelekkel és citromgerezdekkel tálaljuk.
Főtt szélesmetélt a hozzáillő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)