Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kínai sült oldalas

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Csőben sült, Főtt, Édes, Csípős, Meleg, Sós, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál feketebors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 dl Hoisin szósz ? ? ? ? ? ?
1/2 dl szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast kétujjnyi darabokra vágjuk annyi sóval és egészborssal fűszerezett vízben amennyi éppen ellepi 20 percet főzzük. Közben összekeverjük az ízesítőket. Az oldalast szűrjük le, de a főzőlét tegyük el. Az oldalasdarabokat forgassuk össze a szósszal, úgy hogy mindenütt érje, majd tegyük hűvös helyre két órára.
Az oldalasdarabokat tepsibe helyezzük és kevés főzőlét alá öntve. 180 fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva, kb. 40 perc alatt megsütjük. Az elsülő levet pótoljuk, mert a máz megkeseredhet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)