Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Disznósajt saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Macskajajra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg disznósajt 460 19.8 41.9 0.3 0 150
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk.
A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk.
A fűszerekkel ízesítjük és jól összekeverve behűtjük.
Ha az ízek már összeértek, friss kenyérrel, sörrel kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)